Aquest és el nom d'un dels canals navegables que creuen Delft. El nom indica que comunica el canal Schie amb un extrem a Delft amb el Oude Rijn (vell Rin), que creua Leiden. En el seu traçat, el canal rodeja la Haia, on hi ha un petit port. L'altre canal, el Schie, va de Delft a Delfshaven, l'antic port de Delft en el Mosa (Maas), que actualment és part de Rotterdam.
Els Països Baixos tenen una densa xarxa de canals navegables, que tenen un tràfic considerable i fluid. De fet, el 45% del tràfic de mercaderies del país es fa per vies navegables. El 50%, amb camió.
Per aquest motiu, la gran majoria de ponts són llevadís per deixar passar totes les barcasses (que càpiguen entre les piles dels ponts). I us asseguro que s'aixequen sovint. Jo ja els he vist uns quants cops.
Al fons es veu com baixa el pont anterior (Sint Sebastiaanbrug).
Hambrug aixecat.
La geografia és la raó principal que explica aquest percentatge. No només perquè és un país pla plagat de canals des de l'edat mitjana (una bona base), sino també perquè hi ha 3 grans ports: Rotterdam, Amsterdam i Antwerpen (Ambers, a Flandes, Bèlgica a tocar de la frontera) connectats entre ells per canals i amb l'interior d'Europa a través del Rin (Rijn) i Mosa (Maas). Això fa d'aquest tipus de transport una opció molt atractiva per llargues distàncies o amb un final o origen en aquests grans ports.
A més, hi ha una voluntat de potenciar aquest transport, ja que ambientalment és una bona opció en molts aspectes (en altres no tant), i permet descongestionar les carreteres i estalviar algunes inversions. El govern està invertint en construir noves terminals i en ampliar les existents. També, en la nova ampliació del port de Rotterdam, el Maasvlakte II, que ella sola doblarà l'actual moviment de contenidors del port, ha imposat a les concessionaries de les terminals que la meitat de les mercaderies s'han de treure amb barcasses.
Vistes del Nieuwe Maas des de l'Erasmusbrug a Rotterdam. Els vaixells venen de l'interior i es dirigeixen cap a les instal·lacions del port. La imatge era d'una autèntica autopista.
PD: Per Google maps i Google Earth només es pot veure el Maasvlakte I. La segona fase, tot i que el tancament exterior ja està acabat i s'estan omplint l'espai pels molls, no surt. Una llàstima, però sempre queda el buscador.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada